منوی دسته بندی
بزن بریم

استخوان های مچ دست

علت درد مچ دست از رایج ترین درد های مفصلی می باشد . یافتن علت درد مچ دست در درمان سریع تر و جلوگیری از بروز عوارض جبران ناپذیر و خطرناک نقش موثری دارد .

دست ها یکی از مهم ترین و کاربردی ترین اعضای بدن می باشد که در طول روز از آن ها بسیار استفاده می کنیم . بنابراین با گذشت زمان ممکن است احساس درد یا حساسیت در مچ دست کنیم . هنگامی که درد با استراحت و استفاده از کمپرس سرد برطرف نشود باید به یک پزشک متخصص ارتوپدی که می تواند وضعیت شما را تشخیص دهد و یک برنامه درمانی به شما دهد مراجعه کنید .

۷ علت درد مچ دست

  • روماتیسم مفصلی * روماتیسم مفصلی یک اختلال التهابی مزمن خود ایمنی است که بدن شما به اشتباه به بافت های مفصلی خود حمله می کند . این علت درد مچ دست باعث تورم و درد و منجر به فرسایش استخوان می شود .
  •  آرتروز * دومین علت درد مچ دست آرتروز می باشد . آرتروز در اثر سایش و پارگی ایجاد می شود . مشخصه آرتروز این است که غضروف محافظ ساییده می شود و باعث درد و التهاب می شود . این دلیل درد مچ دست معمولا افراد مسن را درگیر می کند اما در افراد بسیار فعالی که به دلیل فعالیت شدید مفاصل آن ها به مرور زمان فرسوده شده است نیز شایع است .
  •  سندرم تونل کارپ * سومین علت درد مچ دست سندرم تونل کارپال مکی باشد . علت درد مچ دست در اثر فشرده سازی عصب میانی که از طریق تونل مچ دست شما عبور می کند ایجاد می شود . علائم شامل درد . سوزن سوزن شدن و بی حسی است که از زمان رسیدن عصب مدیان به طول بازو از دست به بازو تابش می کند . سندرم تونل کارپال ممکن است به دلیل ناهنجاری در آناتومی مچ دست یا حرکات تکراری دست ایجاد شود و می تواند بسیار دردناک باشد .
  • کیست های گانگلیون * چهارمین علت درد مچ دست کیست های نرم . گرد و پر از مایع که به دلیل این بیماری ایجاد می شوند در قسمت جلویی یا پشت دست مشاهده می شوند و دلیل درد مچ دست می شوند . این بیماری معمولا با علائم درد . تورم . درد و ضعف در مچ دست همراه است . اگر علت درد مچ دست وجود این کیست ها باشد درد هنگام استفاده از مچ دست بدتر می شود .
  • تنوسینوویت * عارضه تنوسینوویت می تواند علت درد مچ دست شود . این آسیب در اثر استفاده مکرر دردی را ایجاد می کند که از انگشت شست به مچ دست می رسد و با مشکل در حرکت دادن انگشتان شست . چرخاندن مچ دستان . دست زدن و گرفتن اشیائ و بالا آمدن مشت مشخص می شود . برخی فعالیت ها می تواند شرایط و درد مچ دست را بدتر کنند مانند نوشتن پیام کوتاه با انگشت شست و تایپ کردن و استفاده نکردن از صفحه لمسی . استراحت دادن به مچ دست و مراجعه به پزشک باعث ایجاد کاهش درد می شود .
  • دیسک گردن * ششمین علت درد مچ دست ابتلا به عارضه دیسک گردن می باشد . اگر به همراه درد دست درد در ناحیه گردن را هم احساس می کنید حتما و در اسرع وقت به متخصص ارتوپدی مراجعه نمایید .
  •  استفاده نامناسب * هفتمین علت درد مچ دست استفاده بیش از حد و نادرست از دست ها و یا انجام کارهای تکراری و طولانی مثل تایپ کردن می تواند علت درد مچ دست باشد .

۷ علت درد مچ دست در این قسمت ذکر شد اما با توجه به این که علائم درد مچ دست در اکثر این علت ها بسیار مشابه است و تشخیص و درمان آن ها توسط خود شخص میسر نیست ضروری است که درد صورت مداومت و تشدید علائم شخص هر چه سریعتر برای جلوگیری از رشد و بروز عوارض جانبی ناشی از این عارضه به پزشک ارتوپد مراجعه نماید .

عمل جراحی

در بعضی موارد عمل جراحی می تواند برای درمان مشکلات مچ دست لازم و ضروری باشد . برای مثاال شکستگی شدید استخوان * در این حالت جراح ممکن است بخش های جدا شده استخوان را با استفاده از میله های مخصوص فلزی به یکدیگر متصل می کند .

سندرم تونل کارپال * اگر علائم بیماری شما شدید باشد ممکن است نیاز به باز کردن تونل کارپال برای کاهش فشار وارد شده به عصب وجود داشته باشد .

ترمیم تاندون یا رباط * گاهی اوقات عمل جراحی برای ترمیم پارگی و کشیدگی تاندون مچ دست مورد استفاده قرار می گیرد .

تمرین های حرکتی

تمرین های کششی و تقویتی می توانند برای افرادی به طور خاص مفید باشند که علائم مشکل آن ها کاهش پیدا کرده باشد . این تمرین های حرکتی می بایست زیر نظر متخصص فیزیوتراپی آموزش دیده شود . برای درمان آسیب های فیزیکی انجام شود یا برای این کار باید از نظرات یک متخصص کاردرمانی که دارای آموزش و تجربه لازم برای ارزیابی آسیب های فیزیکی و کمک به افراد در ارائه اطلاعات مورد نیاز جهت بهبود وضعیت سلامتی و نحوه درست انجام فعالیت های بدنی است استفاده شود .

اگر به دنبال تسکین درد مچ دست هستید به نقطه مناسبی رسیده اید . تمرینات مچ دست ساده ترین و آسان ترین حرکات کششی هستند که می توانید انجام دهید . این تمرینات را می توان روی صندلی . به صورت ایستاده یا نشسته انجام داد . تفاوتی ندارد کجا هستید ؟ اگر چند دقیقه وقت اضافی در طول روز دارید می توانیدتمرینات درد مچ دست را انجام داده و گام های کوچکی به سوی سلامت بیشتر بردارید . هنگامی که در حال انجام حرکات کششی مخصوص درد مچ دست یا ورزش کردن هستید اطمینان حاصل کنید که آن را به درستی و با پوشیدن پشتیبان مچ دست انجام دهید .

خم کردن و کشیدن

یک دمبل سبک یا چیزی مشابه آن را در دست نگه دارید . انگشتان خود را دور آن بپیچید . ساعد خود را مستقیما بلند کنید به نحوی که کف دست شما به سمت بالا قرار بگیرد . به آرامی مچ دست خود را به سمت جلو یعنی به سوی بدن خود خم کنید و ۱۰ ثانیه در این وضعیت باقی بمانید . آن را به عقب خم کنید و به خم کردن آن ادامه دهید تا جایی که دیگر نتوانید آن را حرکت دهید . ۱۰ ثانیه در این وضعیت باقی بمانید . این حرکت را روی هر دست ۵ بار تکرار کنید .

 

 

Parniantebnj

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *