کارایی کمربند طبی در درمان
کاربرد و نکاتی درباره کمربند طبی
متخصص ارتوپد ممکن است جهت درمان تعدادی از مشکلات کمر . کمربند طبی تجویز کند . برای مثال پزشک برای درمان بیماری اسکولیوز که انحراف جانبی ستون فقرات است احتمالا استفاده از کمربند ارتوپدی را توصیه می کنند . همچنین ممکن است برای کمک به بهبود پس از جراحی بیماران کمربند طبی را خریداری کرده تا هنگام بلند کردن اجسام سنگین در محل کار از مهره های انتهایی ناحیه کمر محافظت شود . در هر حال بریس طبی کمر به بهبود سلامت ستون فقرات کمک کرده و درد کمر و مشکلات آتی آن را کاهش می دهد . برای بسیاری از بیماران کمربند طبی یک درمان غیر تهاجمی جهت دردهای شدید کمر می باشد . اگر پزشک ستون فقرات کمربند طبی که کمربند ارتوپدی نیز نامیده می شود تجویز کرده است ممکن است در مورد تاثیر آن بر زندگی روزانه خود اطلاعات کافی نداشته باشد . ممکن است کمی طول بکشد تا به پوشیدن بریس کمر عادت کنید اماسریع تر از آنچه که فکر کنید بخشی از روال عادی روزانه شما خواهد شد . کمربند طبی به شما در حفظ حالت قرارگیری درست بدن کمک می کند و به یاد داشته باشید که کمربندطبی وسیله ای است که به شما کمک می کند تا از سلامت خود در درازمدت لذت ببرید .
چه کسانی به بریس طبی کمر نیاز دارند؟
بریس کمر اهداف مختلفی را برای بسیاری از مشکلات برآورده می کند . به طور کلی هدف اصلی آن این است که حرکت ستون فقرات را محدود کرده و از آن حمایت کند . مشکلاتی را که می توان با پوشیدن کمربندطبی بهبود بخشید شامل موارد زیر است
- درد در انتهای کمر
- شکستگی فشاری مهره ای
- روماتیسم ستون فقرات
- التهاب مفصلی استئوآرتریت
- تنگی کانال نخاعی ستون فقرات
- رگ به رگ شدن یا کشیدگی مزمن
- حمایت دوران بهبودی پس از جراحی (خارج کردن دیسک بین مهره ها) فیوژن (خشک کردن مهره ها ) یا لامینکتومی (کاهش فشار روی عصب )
- سندروم فاست ( درد در مفاصل بین مهره ها )
- لقی مزمن یا ناشی از ضربه در مهره کمر
- فتق یا بیرون زدگی دیسک
- بیماری ساییدگی دیسک
- سندروم تحلیل یا کمردرد پوسچرال ( کمردرد ناشی از حالت بدن )
انواع و مزایای کمربند طبی
امروزه فناوری استفاده شده در کمربندهای ارتوپدی تا حد چشمگیری پیشرفت کرده است . نه تنها برای هر مشکل و شرایطی بریس طبی کمر مرتبط وجود دارد بلکه بریس هایی وجود دارند که تاثیرات نامناسب ناشی از مشکلات شما را نیز اصلاح می کند .
۲ نوع اصلی بریس های کمر نوع نرم و انعطاف پذیر یا خشک و غیر انعطاف پذیر هستند . زیرمجموعه های زیادی از این ۲ نوع گسترده از کمربندهای ارتوپدی وجود دارد که تعداد زیادی از مشکلاتی که بیان شد با استفاده از این کمربندهای طبی بهبود می یابند . هر کدام از این کمربندهای طبی برای افرادی که در آرکامزاس به بریس طبی نیاز دارند ویژگی های خاص خود را دارند .
کمربند های طبی نرم
کمربند های طبی نرم با پارچه نرم قابل تنفس و کشسانی قابل تنظیم یا چسب های ولکرو ساخته می شوند . بریس های نرم بر نواحی شکمی فشار وارد کرده و با حمایت از عضلاتی که به طور معمول ساختار اسکلتی را نگه می دارند فشار روی ستون فقرات را کاهش می دهد . در بریس های طبی نرم فرد در حرکت رو به جلوی ستون فقرات از آزادی عمل برخوردار است .
برخی از کمربند های طبی نرم به گونه ای طراحی شده است که از فرد استفاده کننده هنگام بلندکردن اجسام سنگین در محل کار یا خانه حمایت می کنند . انواع دیگر کمربندطبی حمایت کم تر در تمام طول روز برای فرد فراهم خواهند کرد . این نوع از بریس های ارتوپدی در شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارند که به نواحی مورد نیاز بدن بستگی دارد . برخی از آن ها از قسنت زیر سینه تا لگن ادامه دارد . برخی از انواع باریک تر آن شبیه به یک کمربند بزرگ می باشد .
چون کمربند های طبی نرم قابل تنظیم هستند احتمالا برای دریافت نوع سفارشی کمربند طبی در فروشگاه های ارتوپدی نیاز به اندازه گیری از شما نیست .
کمربند های طبی خشک
برخی از کمربند های طبی خشک برای ایجاد حمایت پس از آسیب و جراحی طراحی می شوند . قسمت های پلاستیکی روی نواحی پایین کمر و شکم قرار می گیرد و با نوارهای چسبی ولکرو متصل می شوند . علاوه بر این اکثر بریس های اسکولیوز از نوع سخت یا خشک هستند و به گونه ای طراحی شده اند که از انحراف بیشتر ستون فقرات که در سنین نوجوانی و قبل از آن رخ می دهند جلوگیری کنند .
متداول ترین نوع کمربند های طبی خشک در زیر معرفی شده است
- بریس ویلمینگتون و بریس بوستون * این بریس ها مانند کت طراحی شده و زیر لباس پوشیده می شوند . آن ها بالاتنه را از ناحیه زیر یغل تا لگن می پوشانند و از پلاستیک سفت و سبک وزن ساخته شده است . این بریس از قسمت جلو بسته شده و به طور خاصی متناسب با بدن بیمار فرم داده می شود .
- بریس خمیده چارلستون * این بریس از پلاستیک ساخته شده و فقط در هنگام شب پوشیده می شود . از این بریس برای درمان انحنای C شکل پایین کمر استفاده می شود .
مشکلات پزشکی ناشی از کمربند های طبی
هنگامی که کمربند های طبی به درستی تهیه نشوند یا به طرز مناسبی روی بدن قرار نگیرند این احتمال وجود دارد که مشکلات بیشتری نسبت به زمان شروع استفاده از آن برای شما ایجاد شود . مشکلات ناشی از استفاده نادرست از کمربند طبی شامل موارد زیر است
- آسیب به پوست
- تحلیل عضله
- انتقال فشار روی دیگر عضلات
- اختلالات دستگاه گوارش
- فشار خون بالا
استفاده کوتاه مدت از کمربند ارتوپدی به خصوص اگر همراه با دیگر درمان ها مانند فیزیوتراپی باشد می تواند مفید واقع شود که البته به مشکلات شما بستگی دارد . پزشک ممکن است استفاده طولانی مدت یا پیشگیرانه را توصیه نکند . برای پیشگیری از ابتلا به مشکلات دیگر کمر با متخصص ستون فقرات در خصوص مناسب بودن کمربند طبی برای خود مشورت کنید . کمربند طبی را روزانه تمیز کنید که بسیار مهم است که هر روز با استفاده از الکل و لیف قسمت های داخلی بریس را تمیز کنید . برخی از بیماران ترجیح می دهند که الکل را در بطری ریخته و روی کمربند طبی اسپری کنند .